هنر فلزکاری

هنگامی که شما به شهری سفر می‌کنید می‌توانید از آثار باستانی و یا حتی سازه‌های عظیم آن منطقه دیدن نمایید اما هر سرزمین به غیر از جاذبه‌های گردشگری و توریستی که در بر دارد و صنایع دستی آن نیز به چشم می‌خورد و بسیار حائز اهمیت است که حتی بسیاری از سرزمین‌ها بیشتر به آثار و صنایع دستی خود وابسته هستند تا جاذبه‌های گردشگری دیگر. این صنایع دستی می‌تواند میناکاری اصفهان باشد تا عقیق یمن.
این صنایع دستی نمایانگر آداب و رسوم و فرهنگ یک ملت باشند حتی بسیاری از این آثار صنایع دستی می‌توانند تاریخچه و تمدن یک ملت را نشان دهند. این آثار برای کشور ما بسیار با ارزش است یکی از این هنرها هنر میناکاری است.
بشقاب میناکاری اصفهان می‌تواند ما را با تمدنی چند هزار ساله آشنا نماید ما با وجود میناکاری در کشورمان می‌توانیم به خود ببالیم که هنری چند هزار ساله را همچنان مورد استفاده قرار می‌دهیم در واقع هنرمندان ما وامدار این هنر چند هزار ساله در کشور ما هستند و مسئولیت سنگینی را بر دوش می‌کشند. این هنرمندان چشم در گرو نقوس مینا می‌گذارند و آن‌ها را زیباتر از پیش پدید می‌آورند و ذره به ذره نقوش میناکاری حاصل لحظات خوش و جوانی یک هنرمند است که در زیر آن‌ها مدفون شده است و توانسته چنین آثار زیبایی را رقم بزند.

هنر فلزکاریشهر اصفهان یکی از شهرهای مهم در زمینه میناکاری محسوب می‌شود در واقع در کشور ما بیشترین تولید عمده میناکاری در شهر اصفهان صورت می‌گیرد این شهر هنرپرور توانسته است آثار زیادی را از خود به جای بگذارد اما مهم‌ترین این هنرها همان هنر میناکاری است که هنرمندان زیادی را با خود همراه کرده است.
میناکاری نمادی از خاک، آتش و رنگ است به همین دلیل هم می‌تواند با فطرت آدمی ارتباط بسیار خوبی برقرار کند شاید دلیل چشم‌نواز بودن آن برای هر انسانی با هر ملیتی همین امر باشد امروزه بیش از پیش مردم به این مسئله پی بردند که آثاری از مینا کاری می‌تواند روح بخش منازل ایرانی باشد. اگر با گردشگران ایرانی و یا گردشگرانی که از کشور دیگری پا به این دیار گذاشته‌اند صحبتی داشته باشید می‌توانید این را به شکل مشترک در میان آن‌ها دریابید که از بین سایر دیدنی‌های این سرزمین دیدنی‌ترین آن‌ها که بسیار بیشتر برایشان جالب توجه بوده است همین آثار میناکاری می‌باشد.
در واقع بسیاری از ما توانسته‌ایم قسمتی از منازل خودمان را به این آثار زیبا اختصاص دهیم به همین دلیل هم مهم این است که میناکاری به گونه‌ای متفاوت به مردم ارائه شود تا هر شخص با توجه به سلیقه و دکوراسیونی که مد نظر دارد از یک میناکاری مناسب استفاده نماید. ما این آثار چندین هزار ساله را تنها بر روی آثار و ظروف نمی‌بینیم بلکه این هنر در سطوح بسیار بزرگتری توانسته است مورد توجه واقع شود مانند زیارتگاه‌ها و یا مکان‌های تفریحی و جاذبه‌های توریستی.
با توجه به تحقیقات انجام شده میناکاری قدمتی ۵۰۰۰ هزار ساله در تاریخ کشور ما دارد هرچند که کشورهای دیگر نیز آثاری از مینا کاری را در کشورهای خود به دست آورده‌اند یکی از این کشورها بیزانس است این کشور که دارای تمدنی غنی می‌باشد آثاری از هنر میناکاری را نیز در خود جای داده است.

اما با توجه به تخمین‌های زمانی که برای هر کدام از آن‌ها زده شده است می‌توانیم به این مسئله پی ببریم که میناکاری جزء هنرها و صنایع دستی ایرانی می‌باشد. به این ترتیب که میناکاری ابتدا در این سرزمین به وجود آمده و حاصل دست هنرمندان ایرانی است و سپس به سراسر جهان انتقال یافته است. رقص رنگ و هنر را در میناکاری بیابید. امروزه آثار میناکاری زیادی در بسیاری از موضوع‌های مهم جهان به خصوص موزه ارمیتاژ روسیه موجود است که هر ساله میلیون‌ها نفر را به بازدید از خود وا می‌دارد.

هنر فلزکاریاهمیت آثار میناکاری در طول تاریخ بسیار زیاد است، میناکاری یکی از زیرمجموعه‌های هنر فلزکاری می‌باشد، در واقع هنر فلزکاری آثار زیادی را همچون کوفتگری، خاتم کاری و میناکاری و بسیاری از هنرهای دیگر را نیز در بر می‌گیرد در واقع به وجود آمدن فلز در زندگی‌های بشری رنگ و بوی دیگری به نوع و شیوه زندگی و امرار معاش آن‌ها می‌بخشد. کشف فلزات آنچنان در زندگی انسان موثر بود که بسیاری از دوره‌های تاریخی بر اساس آن‌ها نامگذاری شده است مانند عصر مفرغ عصر برنز عصر آهن و دوره‌ی مس سنگ. اولین فلزی که انسان توانست به آن دست پیدا کند فلز مس می‌باشد اما این فلز به دلیل داشتن خواصی نمی‌توانست به طور کامل نیاز انسان را برآورده نماید یکی از مضرات استفاده از مس بودن آن خاصیت نرم بودن و به همین دلیل نمی‌توانست برای بسیاری از کارها مناسب واقع شود.
دومین عللی که این فلز در دوران باستان کنار گذاشته شد، خاصیت سمیت آن بود چرا که این فلز هنگامی که غذا را بیش از اندازه داخل خود نگه می‌داشت دارای مواد سمی می‌شد، این مواد سمی شامل آرسنیک یا همان مرگ موش می‌باشد دوره بعدی که با آن مواجه هستیم دوره برنز یا همان عصر مفرغ است.
دوره بعدی که با آن مواجه هستیم دوره مفرغ است این همان دوره استفاده از برنز می‌باشد. برنز حاصل ترکیب مس و قلع است که به ترکیب آن‌ها مفرغ نیز گفته می‌شود در دوره مفرغ یا عصر برنز یکی از دوره‌های مهم در زمینه هنر و صنعت فلزکاری را رقم می‌زند. که در حدود هزاره سوم اتفاق افتاده است.
هنر میناکاری نیز به همین ترتیب بر روی سایر فلزهای کشف شده امتحان شد و نقش آفرینی بسیاری را کرد. اما امروزه به دلیل هزینه‌ی بالایی که فلزات طلا و نقره دارد بیشتر بر روی مس این عمل انجام می‌شود. اما در گذشته به دلیل فراوانی فلزاتی مانند طلا و نقره میناکاری بیشتر بر روی آن‌ها نقش آفرینی می‌شد و به همین دلیل است که می‌توانیم بگوییم که ما توانستیم با حمایت بیش از اندازه از میناکاری این هنر را به تمامی جهانیان برسانیم که ایران دارای فرهنگ و تمدنی غنی می‌باشد.
در واقع آثار هنری می‌تواند نمونه خوبی برای این مسئله باشد که ما توانسته‌ایم هنر پنج هزار ساله را تا به امروز حفظ نماییم و در تمامی دوره‌ها از آن بهره ببریم امروزه مدل‌های متفاوتی از میناکاری در دسترس ما قرار دارد که می‌توانید از آن‌ها برای زیبایی منازل و یا محل کار خود استفاده نمایند همچنین میناکاری می‌تواند یک هدیه مناسب نیز برای هر شخص باشد اگر تاکنون توجه کرده باشید، سیاستمداران برای تهیه هدیه مناسب از میناکاری استفاده می‌کنند. چرا که این کار می‌تواند به ذائقه هنری ایرانیان را بیشتر خوش بیاید و بیش از پیش به گوش همگان برساند. ما با خرید میناکاری می‌توانیم ضمن حمایت‌های مادی لازمه به نشر آن نیز کمک نماییم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *